Kiti gėrimai
ir įvairūs gėrimai
Kiti gėrimai – įvairus alkoholiniai gėrimai, tokie kaip karštas vynas, karštas Aperol Spritz ir kiti, kurie priskiriami prie „kiti gėrimai” kategorijos.
Alkoholiniai gėrimai ir jų istorija
Alkoholiniai gėrimai – paplitę visame pasaulyje gėrimai, vartojami pačiais įvairiausiais tikslais. Kaip gėrimas, medicininis produktas, dezinfekcinis skystis ar kita. Bet dažniausiai alkoholis visgi vartojamas žmonių, kurie ieško būdo atsipalaiduoti. Alkoholiniai gėrimai vartojami tiek vieni, tiek maišomi su įvairiais priedais. Kitaip tariant, galima gerti gryną alkoholį, šotus arba kokteilius. Gryni paprastai geriami įvairūs likeriai, vynas, alus, įvarūs brandinti spiritiniai gėrimai, tačiau iš praktiškai kiekvieno spiritinio gėrimo įmanoma pagaminti ir puikų kokteilį.
Mobilus kokteilių baras SUNBAR pasiūlys Jums alkoholinių gėrimų įvairovę. Patieksime gryną alkoholį, „susuksime“ idealių proporcijų kokteilį ar paruošime šotus – viskas pagal Jūsų pageidavimus! Atgabensime pilnai funkcionuojantį mobilų barą į bet kokią Lietuvos vietovę, pasirūpinsime baro baldais, įranga, indais ir visais reikiamais ingredientais. Esant poreikiui, galime dekoruoti barą pagal Jūsų šventės tematiką. Be mobilaus baro paslaugos, papildomai siūlome ir ištaigingą šampano piramidę ar elegantišką šampano staliuką Jums ir Jūsų svečiams. Turite specifinių norų dėl tiekiamo alkoholio Jūsų renginyje? Drąsiai kreipkitės – išpildysime visus Jūsų norus.
Manoma, jog pirmieji įrodymai apie alkoholio vartojimą, buvo užfiksuoti dar 7000 metų iki Kristaus. Šumerai bei inkai žinomi, kaip gaminę fermentuotą alų, actekai gamino spiritinį gėrimą iš tų pačių agavų, iš kurių šiais laikais gaminama tekila. Kadangi, alkoholis yra natūraliai gamtoje vykstančių procesų padarinys – jo istorija itin ilga, plati ir sunkiai talpinama į rėmus. Fermentacija vyksta bet kokiame cukraus savyje turinčiame vaisiuje, kitaip tariant, rūgimo procese išskiriamas etanolis. Surūgusiais vaisiais mielai svaiginasi įvairūs gyvūnai, tad šis atsipalaidavimo būdas būdingas ne tik žmonėms.
Alkoholio distiliacija pradėta XII amžiuje Europoje, o po to išplito ir po visą pasaulį. Kiekvienas regionas turi savas, įsitvirtinusias alkoholio tradicijas bei gėrimus. Vakarų Europoje itin populiarūs fermentuoti gėrimai, tokie kaip alus arba vynas. Rytų Europoje vyrauja distiliuoti spiritiniai gėrimai, tokie kaip degtinė, rakija. Britų salos garsėja viskio gamyba, o Japonijoje vyrauja sakė. Žinoma, visi šie regionai tiek gamina, tiek vartoja ir kitus alkoholinius gėrimus.
Renkatės šventės gėrimų meniu ir norite sužinoti daugiau apie šį SUNBAR siūlomą kokteilį? Truputis atsiradimo istorijos, pagrindiniai ingredientai ir jų variacijos, standartinis patiekimas. Patyrinėkite patys ir nuspręskite, ar šis gėrimas yra tai, ko ieškote. Žinoma, visi mūsų siūlomi kokteiliai gali būti pritaikomi pagal Jūsų asmeninius pageidavimus! Susisiekime skiltyje Kontaktai.