Degtinė

ir įvairūs gėrimai

Kokteiliai su degtine – Degtinė tai tradiciškai bespalvis, iš bulvių arba grūdų pagamintas stiprus alkoholinis gėrimas. Kokteiliai su degtine.

Kokteilis DARK AND STORMY
Kokteilis DARK AND STORMY

Degtinė ir jos istorija

Degtinė – vienas populiariausių ingredientų šių laikų kokteilių gamyboje. Kartais degtinė naudojama viena, kartais kaip vienas iš pagrindinių sudedamųjų alkoholių maišant kokteilį. Dėl savo ganėtinai neutralaus skonio, puikiai dera su dauguma alkoholinių gėrimų, turinčių ryškesnius skonius, pavyzdžiui likeriais. Tikrai daugumai girdėti, visiems žinomi kokteiliai su degtine – Bloody Mary, Atsuktuvas, White Russian, įvairūs Martini kokteilio variantai.

Mobilus kokteilių baras pasiūlys Jūsų šventei gausybę kokteilių, gaminamų su degtine. Turite mylimiausią? Puiku, pagaminsime Jūsų mėgstamiausią kokteilį iš kokybiškų ingredientų, kad vakaras būtų tikrai nepamirštamas.

Iš kur tiksliai kilusi degtinė – nėra žinoma, tačiau manoma, jog ji atsirado regione, kuriame buvo gausiausiai auginami grūdai. Šis regionas apima Lenkiją, Lietuvą, Baltarusiją bei dalį Rusijos. Iki šiol, šios šalys tebėra pirmaujančios šio gėrimo gamyboje bei eksporte į kitas pasaulio šalis.

Gamybai dažniausiai naudojamos bulvės arba grūdai, tačiau neretai pasitaiko vynuogių ar vaisių degtinė. Vaisių degtinė daugiau paplitusi Balkanuose, ji kiek saldesnė, dažnai geriama viena. Kokteiliams visgi pasirenkama tradicinė grūdų ar bulvių. Kuo mažiau unikalaus aromato bei poskonio – tuo lengviau gėrimą derinti su kitais ingredientais ir sukurti malonaus skonio kokteilį.

Masinė gamyba atmenama dar XVI amžiuje, tad galime drąsiai teigti, jog degtinė – tai senas, daugelyje šalių tapęs tradiciniu, alkoholinis gėrimas. Viena iš tradicijų, neretai taikoma ir Lietuvoje, tai vestuvėse,  šalia duonos bei druskos, simbolizuojančios šeimos gerovę pastatomas ir stikliukas degtinės. Jaunavedžiai, užkandę duonos su druska ir išgėrę stikliuką degtinės, vainikuoja viską bučiniu, taip užtvirtindami amžiną, darnią sąjungą.

Pavadinimas „degtinė”, be abejo siejamas su žodžiais „degti”, „deginti” ir tas atsispindi ne tik lietuvių, bet ir kitose kalbose. Dažnai išgirsite ir žodį “vodka”, kuris gan stipriai įsitvirtino visų žodynuose. Šis pavadinimas kildinamas iš žodžių “vodit”, “razvodit”, reiškiančių skiesti ar varyti etilo spiritą. Kaip bepavadinsite – nesuklysite, abu žodžiai vartojami ir reiškia visiškai tą patį.

XIX amžiuje auksiniu standartu tapo būtent 40% etanolio koncentracijos degtinė ir iki šiol šio standarto laikomasi. Stipresnė per daug degina, o silpnesnė turi pernelyg stiprų vandens poskonį.

Renkatės šventės gėrimų meniu ir norite sužinoti daugiau apie šį SUNBAR siūlomą kokteilį? Truputis atsiradimo istorijos, pagrindiniai ingredientai ir jų variacijos, standartinis patiekimas. Patyrinėkite patys ir nuspręskite, ar šis gėrimas yra tai, ko ieškote. Žinoma, visi mūsų siūlomi kokteiliai gali būti pritaikomi pagal Jūsų asmeninius pageidavimus! Susisiekime skiltyje Kontaktai.