Romas
ir įvairūs gėrimai
Kokteiliai su romu – Romas stiprus alkoholinis gėrimas, gaminamas iš cukranendrių spirito. Kai kurios romo rūšys daromos fermentuojant ir distiliuojant cukranendrių sultis.
Kaip gaminamas Romas?
Įprastiniu būdu gaminant romą yra sumalamos cukranendrės, iš jų išgaunamos sultys, kurias kaitinant gaunamas sirupas. Gautas sirupas yra distiliuojamas ir fermentuojamas. Tokiu būdu gautas gėrimas laikomas (brandinamas) ąžuolinėse statinėse, kur įgauna šviesiai geltoną arba tamsesnį – iki rudo – atspalvį. Romo spalva nebūtinai rodo jo brandinimo laiką – kai kurie gamintojai išlaikytą romą filtruoja, o kiti į mažiau brandintą romą prideda karamelės spalvai suteikti.
Romas paprastai geriamas grynas arba maišomas kokteiliuose.
Geras romas yra ilgą laiką brandinamas ąžuolinėse statinėse, panašiai kaip viskis ar konjakas.
Pirmieji rašytiniai šaltiniai romą mini Barbadoso saloje 1688 m. Nuo to laiko romo gamyba pasižymi Karibų jūros regiono salos. Taip pat gaminamas Filipinuose, Australijoje, Madagaskare, Mauricijuje, Indijoje, Rejunione ir Kanaruose.
Romas nuo XVII amžiaus pradėtas vartoti Europoje, ypač Didžiojoje Britanijoje.
Renkatės šventės gėrimų meniu ir norite sužinoti daugiau apie šį SUNBAR siūlomą kokteilį? Truputis atsiradimo istorijos, pagrindiniai ingredientai ir jų variacijos, standartinis patiekimas. Patyrinėkite patys ir nuspręskite, ar šis gėrimas yra tai, ko ieškote. Žinoma, visi mūsų siūlomi kokteiliai gali būti pritaikomi pagal Jūsų asmeninius pageidavimus! Susisiekime skiltyje Kontaktai.