Straipsniai
apie mobilius barus
Naudingi patarimai ir apžvalgos apie mobilius barus, renginius, gėrimus, ir jų paruošimo būdus.
Mobilus baras vestuvėms – kone populiariausia paslauga
Profesionalūs barmenai vestuvėms
Mobilus baras Vilniuje
Kaljano nuoma įmonės renginiui
5 Kalėdinių kokteilių idėjos, kurias išpildyti gali kiekvienas
Kodėl mobilus baras vestuvėms yra puiki idėja?
Mobilus baras vestuvėms – kone populiariausia paslauga
Profesionalūs barmenai vestuvėms
Kodėl mobilus baras vestuvėms yra puiki idėja?
Straipsniai apie mobilius barus, kokteilių gaminimo pamokas, šampano piramides, šampano staliukus, barmenų paslaugas ir kaljanų nuomą!
Įvairūs straipsniai, įdomiomis temomis. Viskas, kas liečia mūsų mobilaus baro paslaugas ir ne tik. Sužinokite daugiau apie kokteilius, jų ruošybą ir sudėtis. Taip pat, perskaitykite apie kaljanus, susipažinkite su jų tipais. Straipsnių skiltis nuolatos papildoma, tad kviečiame dažniau apsilankyti mūsų puslapyje ir perskaityti naujienas.
Mobilus kokteilių baras yra lengvai atvežamas ir surenkamas. Mobilaus baro kilmė siejama su vis greitėjančiais visuomenės tempais, jos noru paslaugas ir prekes gauti čia ir dabar. Žinoma, kartais mobilus baras yra tiesiog optimalesnis pasirinkimas, nes yra galimybė naudotis vietose, kuriose stacionaraus baro fiziškai neįmanoma įrengti.
Skaityti daugiau
Mobilus baras turi daug privalumų, dėl kurių jis tampa populiarus įvairiose renginių vietose ir yra vertinamas verslo paslaugų srityje. Štai keli mobiliojo baro pliusai:
- Mobilumas ir lankstumas. Toks baras gali būti lengvai perkraunamas ir perkeliamas į įvairias lokacijas, kurios nėra pasiekiamos tradiciniam fiksuotam baraui. Tai leidžia pasiūlyti paslaugas skirtinguose renginiuose, festivaliuose, vestuvėse, mugėse ar kitose šventėse.
- Lengvas pritaikymas. Mobilus baras gali būti pritaikomas pagal renginio pobūdį, klientų pageidavimus ar temą. Jis gali būti įrengtas atitinkant specialius renginio poreikius ir suteikiant svečiams unikalią patirtį.
- Gėrimų gausa. Mobilus kokteilių baras Jums pasiūlys įvairių gėrimų pasirinkimą, įskaitant kokteilius, alų, vyną, gaiviuosius gėrimus ir kt. Tai leis patenkinti skirtingus klientų skonius.
- Greitis ir optimalumas. Toks baras su visa profesionalų komanda gali labai greitai aptarnauti didelį kiekį klientų. Tai labai svarbus faktorius renginiuose, kurie truks ribotą laiką, ir kur reikia sparčiai aptarnauti daug žmonių.
- Vizualinis akcentas. Tai gali būti puikus vizualinis akcentas Jūsų renginyje. Baras gali būti dekoruotas pagal norimą temą, kas suteiks vientisumo pojūtį renginiui.
- Mažesnės išlaidos. Lyginant su stacionariais, fiksuotais barais, mobilus baras reikalauja mažesnių investicijų ir išlaidų. Tai gali būti puiki ekonomiška alternatyva žmonėms, norintiems sutaupyti nepaaukojant paslaugų kokybės.
Miksologija yra menas ir mokslas, susijęs su gėrimų, ypač kokteilių, kūrimu ir paruošimu. Šios srities istorija siekia daugelį metų atgal. Miksologija tapo vis plačiau pripažįstama kaip svarbus gastronominio pasaulio papildymas. Paminėsime kelis svarbius laikotarpius miksologijos istorijoje:
- Senovės pasaulis. Senovės pasaulio kultūros turėjo įvairius gėrimus, kurių gamybos procesai turėjo ritualinį bei kultūrinį pobūdį. Senovės Graikijoje ir Romoje buvo vartojami įvairūs spiritiniai gėrimai, kuriuos žmonės derino su įvairiais prieskoniais ir žolelėmis.
- Viduramžiai. Viduramžiais, kai į Europą buvo įvežti spiritiniai gėrimai iš Arabijos, prasidėjo naujos gėrimų kultūros formavimasis. Vienuolynai, kuriuose buvo gaminamas alus ir kiti stipresni gėrimai, pradėjo eksperimentuoti su įvairiais ingredientais ir jų maišymo tarpusavyje būdais.
- Kokteilių atsiradimas. XVIII amžiuje, Anglijoje po truputį atsirado dabar jau visiems žinomi kokteiliai. Barmenai pradėjo kurti kokteilius, derindami įvairius spiritinius gėrimus, cukrų, vandenį ir karčius sirupus. Populiarėjant kavos ir arbatos kultūrai, pradėta eksperimentuoti ir su jų mišiniais.
- XIX amžius ir Amerika. XIX amžius Amerikoje buvo labai svarbus miksologijos vystymosi laikotarpis. Didėjantis socialinio išgėrimo populiarumas ir spiritinių gėrimų draudimo poveikis sukūrė sąlygas nelegaliai ir slaptai gėrimų gamybai. Būtent Amerikoje, o tiksliau – Niujorke, atsirado garsūs barmenai ir miksologai Vienas iš jų – Jerry Thomas, kuris laikomas vienu pirmųjų profesionalių miksologų ir kokteilių specialistų.
- XX amžius ir kokteilių kultūros plėtra. Po spiritinių gėrimų draudimo pabaigos, XX amžiuje kokteilių kultūra vėl pradėjo augti viešai. Tai tapo labai dažnu pramoginiu ir socialiniu reiškiniu. Nuo to meto, buvo sukurta itin daug kokteilių receptų, tradicijų ir inovacijų.
- Šiuolaikinė miksologija. Šiuolaikinė miksologija yra pažymima kūrybiškumu, ingredientų kokybės svarba ir dideliu dėmesiu skoniui ir vizualiniam įspūdžiui. Barmenai visame pasaulyje dalyvauja konkursuose, kur kuriami vis nauji ir originalūs kokteiliai.
Miksologija, kaip menas ir mokslas, nuolat evoliucionuoja, o šiuolaikiniai miksologai tęsia tradicijų saugojimą ir stengiasi kurti naujoves. Kokteilių gamyba tampa vis populiaresniu gastronomijos ir pramogų pasaulio elementu. Kokteilių gamybos pamokos bei kokteilių degustacija su SUNBAR gali padėti Jums savo rankomis prisiliesti prie šio paslaptingo, bet tuo pačiu itin įdomaus amato.
Jei norite užsakyti mūsų paslaugas artėjančiai šventei, laukiame Jūsų skambučių telefonu +370 624 43377 bei laiškų elektroniniu paštu labas@sunbar.lt ar Facebook.